Gräsliga däck…

by Tonny 17. juli 2016 10:45
Fick punktering på ett av åkgräsklipparens däck, men märkte inte detta förrän jag nästan klippt färdigt gräsmattan. Detta var säkert anledningen till att däcket blev såpass förstört att det inte går att laga. Som tur är tänkte jag, så jag har ju kvar den förra åkgräsklipparen där motorn gick sönder, så jag tar ett av de hjulen istället. Dock visade det sig att det är helt olika hjul som bara passar på respektive gräsklippare. IMG_4661
IMG_4663 Då tänkte jag att jag jag flyttar över däcket till den andra fälgen istället. Att jag fick kämpa rejält för att få av däcket från fälgen är en mild underdrift, men till slut gick det. Sen visade det sig att det var olika bredd på däck och fälg. Originaldäcket var 16x6.0x8 medan däcket på den gamla gräsklipparen var 16x7.5x8.
Om det var svårt att få av däcket så var det dubbelt så svårt att få på det på fälgen. Efter många svordomar så fick jag snällt ge mej iväg till däckverkstan som fixade detta snabbt med rätt verktyg och maskiner att de inte ens tog betalt.
Notera att däcket inte är avsett att användas på motorväg… Smile

Jag blev precis färdig med att montera ihop allting igen, tills att det började regna, så gräsklippningen fick vänta.
IMG_4662

Tags:

Ute | Övrigt

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers