En kopp kaffe

by Tonny 9. juli 2016 11:48

Jag har länge haft en Moccamaster KBT741n som komplement till espressomaskinen (som jag skrivit om tidigare här). Moccamaster är ju kaffebryggarnas Rolls Royce och denna modell brygger kaffet rakt ner i en termoskanna, vilket kan vara riktigt praktiskt. Problemet med denna är om man inte förvärmer kannan först med varmt vatten eller om man brygger mindre mängder kaffe så håller den inte värmen speciellt bra. Brygger man en full kanna så fungerar det däremot mycket bättre. Oftast när jag är själv så brygger jag bara några koppar vilket resulterar i att kaffet som är kvar i termosen snabbt kallnar och sedan blir uthällt.

IMG_4647

Till räddningen kommer Moccamasters nya modell med det så passande namnet “Cup-One”. Den brygger 1 kopp kaffe rakt ner i koppen! Bryggtiden är anpassad för den mindre mängd kaffe som den brygger jämfört med en vanlig bryggare, så temperatur och smak optimeras. Det tar ca 4 minuter att brygga en kopp. Nu är en kopp i detta sammanhanget ganska stor ändå, max vattenmängd är 3,3 dl.

IMG_4646

Efter att ha använt Moccamaster Cup-One nu i några dagar så måste jag medge att jag gillar konceptet starkt! Bryggningen går snabbare än man tror och det är enkelt och bekvämt att slippa diska kannan och man får precis en lagom kopp kaffe. Kvaliteten på kaffet blir också riktigt bra. Detta är nåt Moccamaster är kända för. Även om det blir mindre kaffe som hälls ut, så har det gått åt betydligt mer kaffe än vanligt de senaste dagarna….

 

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers