I skuggan av trädet

by Tonny 16. juni 2016 17:00
IMG_4573 Har ju tidigare fällt den döda delen av de två hopväxta träden (se http://www.gripagarden.se/post/2016/02/28/Tradfallning.aspx). Det som nu återstår av den levande delen (vilken jag fått för mej ska vara en poppel) har ju med åren vuxit sig ganska stort. Då det skuggar en del av solpanelerna och delvis hänger ut lite över den gamla stallet, så behövdes det också beskäras. I huvudsak 2 store grenar som sticker ut år sidan. Fick hyra en skylift för att på ett säkert sätt komma åt dessa och samtidigt kunna såga med motorsågen.
IMG_4575 Grenarna som var både tjocka och långa väger betydligt mer än man kan tro. När de sågades av så svajade hela trädstammen tillbaka en liten bit. För att sedan kunna komma ut med liften igen, så var jag tvungen att kapa upp grenarna i delar för att över huvud taget kunna flytta dem. En hög med ris och en hög med uppsågade större bitar som så småningom blir brasved. Högen med ris som jag kommer att köra till återvinningen blev mycket större än jag trott. Blir nog flera vändor med släpet.
IMG_4576 Nu ska det väl bli några fler soltimmar på morgonen då solpanelerna inte skuggas. Solpanelerna är jus seriekopplade i 3 slingor så det räcker att en del av en panel skuggas för att det ska påverka resultatet av allihopa. Nu har inte solen skinit idag så det återstår att se hur mycket skillnaden blir en solig förmiddag.

Totalt har jag hittills på 1 månad, sedan anläggningen startades, producerat ca 2500 kWh.

Tags:

Ute | Solenergi

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers