Trädfällning

by Tonny 28. februari 2016 15:57

Jag hade inget speciellt planerat idag och fick lust att grejja lite ute i trädgården då det var hyfsat varmt (ca 4 plugrader) för att vara i februari. Började samla lite löv och pinnar som blåst ner från träden och elda i min tunna. Löv brinner ju inget vidare utan ligger mes och pyr och ryker så det tar sin tid. Under tiden gick jag en runda i trädgården och kom att tänka på ett dött träd som är liksom ihopväxt med en ett annat träd. Vet inte vad det är för träd mer än att det ena lever och det andra är dött.Detta döda träd var det hög tid att ta ner tänkte jag då det varit så ända sedan jag flyttade hit. Fick ta hjälp av stege och såg som jag sen bytte mot en elektrisk motorsåg vilket genast gick lättare... Blev lite jobb att såga upp det i butar som jag sedan kunde flytta in på min tomt , eftersom det fälldes på bondens åker. Ett bra träningspass. Blir att såga upp ytterligare och klyva till brasved till kaminen. Kanske nån enstaka bit duger till snickeriverkstan också :)

 

   

Tags:

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers