Gräsligt växande!

by Tonny 7. augusti 2015 13:22
Gräsmattan har sett lite tråkig ut en längre tid med massor av mossa och gräset lite torrt och tråkigt.  Granngården säljer fint gräsgödsel som fungerar riktigt bra, men tyvärr tar dom också ganska bra betalt för detta. Jag kollade innehållsförteckningen och huvudingredienserna som är kväve ( N ), fosfor ( P) och kalium ( K )
gick ju prima att köpa separat som NPK (Yara Mila 21-4-7).
21-4 7 är just förhållandet mellan andelarna N, P och K vilket är ganska nära det som Granngården har i sitt gräsgödel.
I gräsgödslet finns också ca 4 procent järnsulfat bör att bekämpa mossa i gräsmattan.  Jag köpte en säck Ferrogent och blandade på frihand detta med NPK-ganulatet.

Köpte också en liten handspridare för att kunna sprida detta hyfsat jämt på gräsmattan.  Enda problemet är att järnsufaten är i pulverform och NPK är granulat (små kulor), vilket gjorde det lite svårt att blanda.

För att kunna se effekten av detta så gödslade jag bara gräsmattan på baksidan av huset för att kunna jämföra med de ogödslade gräsmattorna.

3-4 kg per 100 m2 spreds ut 3 gånger under ca 2 veckor.  Tillsammans med lite vattning mellan regnskurarna så har det hänt underverk med gräsmattan!

Gräset är grönt och frodigt. Inte mycket mossa (finns lite granna kvar bara) och det växer så det knakar! Får klippa minst var tredje dag, helst varannan! Ler
IMG_3733
IMG_3734
IMG_3731
   

Tags:

Ute

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers