Sen(-)sommar update

by Tonny 27. augusti 2014 21:33
Det har hänt en helt del i sommar med verkstan. Tyvärr har inte lika mycket hänt här på bloggen, då den halkat efter verkligheten lite. Så här kommer en uppdatering  
1. En rikt- och planyhvel modell ganska stor införskaffades. Det är en Robland med 310mm hyvelbredd. Själva bordet är 1,5 meter långt. Det var tung att få på plats… hyvel
2.  Arbetet med väggarna fortsatte efter isoleringen och inplastningen. Dessa gipsades och det där ekot i rummet som försvann med isoleringen kom snabbt tillbaka. Nu började det kännas som ett riktigt rum igen. gips
3. Därefter målades väggarna 2 ggr och golvet 3 ggr för att det skulle täcka. Golvsockel sattes upp och genast märktes att golvets räta vinklar praktiskt taget är obefintliga. golv
4. När jag gick uppe på loftet så märkes det tydligt hur svajjigt det blivit efter jag rivit tegelväggen som gick tvärs genom huset. Fick tag i 2 x 6 meter järnbalk (modell typ C)på blocket som var ett äventyr i sig att få hem. Dessa skruvades ihop “rygg mot rygg” (till modell typ H).

Denna placerades sedan på loftet (tungt…!), längsgående så att den vilade ovan på de två tvärgående väggarna i verkstaden (som är bärande).

3 st takbjälkar stöttades upp och höjdes 4-5 cm i mitten medan jag borrade genom dem och järnbalken och fäste ihop dessa med M12-gängstång. Takbjälkarna  kunde sedan spännas upp mot järnbalken. När detta var klart togs stöttorna bort och det blev betydligt stadigare på loftet.
balk
stötta
5. El-central och belysning monterades och kopplades in. Återstår fortfarande lite vägguttag för både 1- och 3-fas. Vet inte riktigt var jag ska placera dessa bäst då jag inte vet vilka maskiner som kommer att stå var. elcentral
6. Har precis monterat  dörr och karm i dörrhålet. Denna mättes in och sattes sedan fast med fogskum. Den sitter som berget nu när det härdat.  Har klätt “karmen” på insidan med gips. Återstår lite lister och spackling + målning.

Hann även med att bada en hel del i sommar Ler
dörr

Tags:

Snickeriet

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers