Jag kunde inte lägga band på mej…

by Tonny 13. maj 2014 23:08

bandsag


Luna/Proofy BBS 315
När jag Såg denna på Blocket  kunde jag inte lägga Band på mej…

En bandsåg är ju ett måste har jag lärt mej i The Wood Whisperer. Och denna var både lagom stor och låg bra till i pris. Åkte och köpte den och väl hemkommen baxade jag ut den ur bilen och skruvade ihop den. Den var betydligt mycket tyngre när jag skulle lasta ur den själv utan hjälp…  Uppmonterad och klar var det dags för första provturen. Jösses vad snett och vingt det blev. Det var ju inte något som blev rakt eller i vinkel… Var det mej eller maskinen det var fel på….? Den var dessutom jätteslö i klingan. Jag hade dock fått med 3 extra klingor i olika bredd (det finns säkert någon anledning till när man ska ha dessa olika men den har jag inte kommit på än).

Så! Ut med stömsladden och upp med luckorna, ut med klingan och fram med en ny. Nu började det roliga… Hur justerar och kalibrerar man en bandsåg? Jag hade ingen aning. Denna klingan var dessutom lite smalare än den som satt på från början så alla guider och rullbanor behövde ju anpassas till den smalare klingan. Efter många om och men och skruvande av och på och justerande fram och tillbaka i 1,5 timmar så trodde jag mej ha fått en hyffsad aning om hur det skulle se ut.  Så på med sågbordet igen. Mät alla vinklar. Dubbelkolla spelet i klingan etc.
Dags att provsåga igen.

Ojojojojoj vilken skillnad! Nu var det som att skära i smör och det blev spikrakt och i helt i vinkel.  Vad kul det var nu. Denna kommer också att komma väl till användning när Snickeriet väl är byggt…
   

Tags:

Snickeriet

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers