Snickarglädje

by Tonny 8. maj 2014 22:21
Länge har den legat i dvala men nu är det dags att göra något åt saken. Jag syftar på snickarglädjen. Jag tänkte att jag skulle sätta igång och bygga ett liten snickarverkstad för diverse småprojekt på hobbynivå i uthuset. Länge har jag tänkt att jag skulle bygga några sittbänkar att placera ute i trädgården. Och ju mer jag letar inspiration på nätet desto fler små roliga projekt kommer jag på att jag vill göra.

Jag har börjat titta på The Wood Whisperer som har mängder av videosnuttar där han visar hur man bäst justerar in och använder maskinerna, olika tekniker att bearbeta trä etc. Desto mer jag lär mig desto mer inser jag att det finns att lära.

På blocket finns det en uppsjö av alla möjliga maskiner, lika spännande som kanske nödvändiga, till en bråkdel av priset för att köpa nya. Så där letar jag för fullt nu efter vad jag ska möblera min verkstad med, samtidigt som jag funderar lite på hur jag ska bygga den. Vad man måste ha, vad man bra att ha, vad jag bör undvika etc. 

På denna bloggen föds härmed den nya kategorin Snickeriet.
 
   

Tags:

Snickeriet

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers