1/Algebra

by Tonny 5. maj 2012 14:52
IMG_1160 Notera min finurligt matematiska ekvation. Get it? Nähä…
Den 4 maj var en riktig sommardag när temperaturen visade på 23 grader (dock har den gått tillbaka till runt 10 idag). Passade att vårstarta poolen. Jag vet inte hur alla löven lyckas hitta in under presenningen som legat över hela vintern…
IMG_1161 Vattnet såg ju allt annat än mysigt ut. Har håvat upp hur mycket löv som helst från botten men det är svårt att säga hur mycket som är kvar när man inte ser mer än en decimeter ner i vattnet.
Kopplade in pumperiet och fyllde upp 10 cm med vatten, vilket tog några timmar med vattenslangen ifrån brunnen, och drog igång cirkulationen och chockklorerade.
IMG_1165 1 dag efter ser det redan lite bättre ut. Dock fortfarande katastrofalt, men allting är ju relativt. Hade jag inte varit med om detta tidigare då hade jag inte varit lika övertygad om att vattnet kommer med tiden att bli kristallklart och hur fint som helst igen.
Tricket förra året var flockmedel, för att binda samman de döda algerna så att de fastnar i poolfiltret. Så fort det klarnas så går det ju också lättare att håva upp resterade löv från botten och sen kan robotstädaren få invigas för säsongen. Med 9 grader i vattnet lär det dock dröja ett tag innan badsäsongen börjar på riktigt. 
 

Facit: Om man inverterar algebra så får man alg-e-inte-bra… Ler

Tags:

Ute

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers