The Gate of Eden?

by Tonny 14. augusti 2011 11:01
Door1_thumb1 Ett av mina projekt i sommar var att fixa till den gamla uppruttna dörren som avgränsar innergården och trädgården. Den har på alla sätt sett sina bästa dagar. Egentligen har jag frågat mej själv flera gånger om det behövs en dörr där överhuvudtaget, då den ändå alltid står öppen? Men den ger ändå ett ganska rustikt intryck tycker jag. Och TÄNK om jag skulle vilja stänga någång för att göra hemliga saker därbakom?! Haha.
Door2_thumb Nån glad och duktig snickare har nån gång i tiden byggt en jättefin karm till dörren, vilket jag ganska snart insåg att jag förmodligen inte kommer lyckas med, eftersom den är välvd upptill. Isåfall måste jag nog förlänga min semester…
Å andra sidan tänkte jag att varför ska man han en karm i trädgården?? Det är ju inte så att det måste bli tätt eller nåt sånt… Beslöt mej för att ta bort karmen och snygga till kanterna på valvet istället.
Door3_thumb Jag som tyckte att jag hade börjat på lite kläm på att putsa och mura, nu efter alla säker murbruk som gått åt till diverse andra projekt och reparationer på huset, undrar om det är meningen att det ska gå åt en hel säck putsbruk för detta lilla?! Det gick åt en hel del svordomar också när själv valvet upptill skulle snyggas till.
door4_thumb Efter det blev färdigputsat och blivit kalkat några gånger ser det ut såhär. Nu återstår att bygga dörren. Har en hög virke i uthuset som jag ska ge mej på någon dag. Ska fixa beslag/gångjärn först bara. Eftersom jag av någon anledning skaffade brädor av smalare bredd än den gamla dörren, så passar inte dom gamla beslagen som redan är borrade på fel ställen.Fortsättning följer…

Tags:

Ute

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers