Gelé

by Tonny 19. juli 2011 09:07

Gick förbi en buske i trädgården som var helt überfull av mogna fina röda vinbär. Gelé var den första tanken som dök upp i mitt huvud för att ta tillvara på vinbären på ett kul sätt. Plockade inte allt men fick ändå snabbt ihop nästan ett och ett halv kilo vinbär. Sen kom jag på att jag slängt alla gamla glasburkar som jag samlat på mej för ändamålet, när jag städade för ett tag sedan. Åkte till ICA och hittade lämpliga kandidater tillsammans med lite gelésocker.

Hade egentligen inte nån aning om hur man gör gelé men på sockerpaketet stod det att man skulle ha en dl saft från bären och 1 dl gelésocker. Sköljde och mixade vinbären med en stavmixer och kokte upp kalaset med lite vatten. denna sörja fick sedan rinna av genom en våt kökshanduk så att det blev prima vinbärssaft, som jag sedan kokte upp med gelésockret, och slog upp på dom fina burkarna, som jag först steriliserat i ugnen i ca 10 min på 125 grader. Ca 1 liter gelé blev det totalt.


Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers