Rågbröd på surdeg

by Tonny 17. juli 2011 12:51

Gjorde en surdeg för ett antal dagar sedan, som nu fått stå och gona till sej och bli lagom sur för att komma till nytta. Den fick hamna i det grova rågbröd som jag bakade. Det är fantastiskt gott och lätt att göra. De får iofs jäsa lite längre än vanligt pga surdegen som är lite långsammare än jäst. Men det är bara kul. Jag intalar mej även att det är otroligt nyttigt eftersom det baseras på rågmjöl, och rågkross. Väl färdigbakade så penslades de med sirap/vatten och fick sej ett stänk grovt flingsalt.

Bara doften av hembakat bröd gör ju att man blir hungrig. Att bröden blev klara precis till lunch gjorde ju inte detta begär mindre. Rökt skinka, i sällskap av tomat mozarella, basilika från kryddlandet och rödlök gjorde att mina smaklökar dansade tango till sista tuggan. Molto gusto, som man hade sagt i Italien. Molto!


Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers