Samling vid pumpen

by Tonny 5. juli 2011 23:58

Gripagården har idag komunalt vatten indraget, men den gamla brunnen finns kvar. Detta vatten använder jag till att vattna i trädgården, tvätta bilen och fylla på poolen. När jag flyttade hit så fanns det en helt igenväxt rabatt runt brunnen som jag tog bort. När min systers familj byggde om sitt kök och rev en tegelvägg, så la jag beslag på tegelstenarna och murade upp en rund inramning runt brunnen. Denna putsades och vitkalkades som övrig bebyggelse. Mellanrummet fyllde jag med lecakulor i botten för dränering, fiberduk ovanpå och sedan matjord. Nu är jag inte speciellt intresserad av blommor egentligen, men är det något som hör till en skånegård så är det lavendel. 12 lavendelplantor blev lagom för att ringa in brunnen. Av nån kostig anledning har dessa blivit extremt höga. Mycket högre än alla annan lavendel som jag har på andra ställen i trädgården. Märkligt. Finns det olika sorters lavendel tro..? En liten sittbänk kom också på plats tidigare i vår. Där är faktiskt riktigt najs att sitta med en kopp kaffe på kvällen. Och sällskapet blir man aldrig utan...


Tags:

Ute

Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers