Frankrike vs Italien?

by Tonny 5. juli 2011 23:45

Har grejjat i trädgården idag och då främst köksträdgården, vilket oftast innebär att rensa ogräs. Det innebar det denna gången också. Ogräset växer ju, just som ogräs. Helt i onödan. Kryddodlingen är min favorit. Färska kryddor är ju bara ett måste på och i sommarens tallrikar. Även om det fattas en del kryddor i år så har jag iallafall, timjan, oregano, basilika, ananassalvia (fråga inte varför), gräslök, persilja, dill och kinesisk gräslök. Dessutom har även vitlök, rädisor samt babyspenat fått låna lite plats i lådan.
Förra året fanns det även fransk dragon men den försvann visst på något mystiskt vis under vintern.

Däremot envisas fransmännen genom att på andra sätt försöka sätta sin prägel på min meny. Hittar en del vinbergssniglar emellanåt, som kryper rundor här och bara väntar på att bli gratinerade med lite vitlökssmör... Ärligt talat hade jag aldrig sett såna stora sniglar innan jag flyttade hit, men här verkar dom trivas.

Kanske är det för att dom får gott sällskap av alla grodor som jag hittar i poolen titt som tätt, som säkert gärna lånar ut sina lår till en smaskig maträtt av franskt ursprung. Nä, denna grodan skickade jag så långt jag kunde ut i åkern. Hoppas han lärde sej sin läxa och inte badar mer i min pool.

Var tvungen att ta upp årets första potatisar för att kolla hur läget var. Några var stora och några var små. Och så var det några med socker på?? Nä faktiskt inte, men helstekt nypotatis som man steker i lite socker... Visst är det gott? Kommer faktiskt inte ens ihåg vad denna sorten hette, men egentligen är jag inte så glad för nypotatis. Ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det smakar speciellt mycket. Resten av potatisarna får växa ett tag till, men dessa ska jag proväta imorgon.


Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers