Molto bene pizza!

by Tonny 2. juli 2011 17:59

Det är ju inte pizza som är det primära när jag tänker på det italienska köket. Det är snarare enkelheten, bra råvaror, de rena smakerna och glädjen i att tillreda maten, vilket oftast är lite mer hantverk än att koka snabbmakaroner med tillsatt c-vitamin i 3 minuter.

Men idag fick jag lust att göra egen pizza, där jag även fick användning för min egenodlade vitlök och basilika till tomatsåsen. Bara vetskapen om att jag odlat det själv gör att det smakar bättre. Åtminstone i min mun :)
Jag tänker inte lägga ut en massa recept här, för det finns det i överflöd överallt och dessutom så använder jag inte recept om det inte är absolut nödvändigt. Det är det inte för att göra en pizza med tillhörande vitkålssallad.

Bestyckade iallafall detta lilla mästerverk med färska skogschampinjoner (så mycket mer smak än vanliga champinjoner), färska kvisttomater, mozarellaost (finns inga alternativ!) och färsk bladspenat som jag hade alldeles för mycket av hemma. Jag upptäckte nyligen bacon från Scan som de kallar för Butcher's Choice som är ett kotlettbacon. Det är köttigare, har mindre fett och är lite kraftigare rökt än vanligt bacon. Från dess är det också mitt choice! Detta placerades också på min delikata pizza utöver tomatsåsen som tillagades på en burk tomater (hela inte krossade!), olivolja, vitvins-vinäger och ovan nämnda basilika och vitlök, vilket stavmixades till en sås läts reducera till en lagom fyllig tomatsås.

Observera all avsaknad av frukt och då framförallt ananas på italienska pizzor vilket annars skulle orsaka kaos i det italienska politiska systemet!

Erkänn att det ser gott ut, för det blev det!


Lägg till kommentar

biuquote
Loading

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers