Gräsliga däck…

by Tonny 17. juli 2016 10:45
Fick punktering på ett av åkgräsklipparens däck, men märkte inte detta förrän jag nästan klippt färdigt gräsmattan. Detta var säkert anledningen till att däcket blev såpass förstört att det inte går att laga. Som tur är tänkte jag, så jag har ju kvar den förra åkgräsklipparen där motorn gick sönder, så jag tar ett av de hjulen istället. Dock visade det sig att det är helt olika hjul som bara passar på respektive gräsklippare. IMG_4661
IMG_4663 Då tänkte jag att jag jag flyttar över däcket till den andra fälgen istället. Att jag fick kämpa rejält för att få av däcket från fälgen är en mild underdrift, men till slut gick det. Sen visade det sig att det var olika bredd på däck och fälg. Originaldäcket var 16x6.0x8 medan däcket på den gamla gräsklipparen var 16x7.5x8.
Om det var svårt att få av däcket så var det dubbelt så svårt att få på det på fälgen. Efter många svordomar så fick jag snällt ge mej iväg till däckverkstan som fixade detta snabbt med rätt verktyg och maskiner att de inte ens tog betalt.
Notera att däcket inte är avsett att användas på motorväg… Smile

Jag blev precis färdig med att montera ihop allting igen, tills att det började regna, så gräsklippningen fick vänta.
IMG_4662

Tags:

Ute | Övrigt

En kopp kaffe

by Tonny 9. juli 2016 11:48

Jag har länge haft en Moccamaster KBT741n som komplement till espressomaskinen (som jag skrivit om tidigare här). Moccamaster är ju kaffebryggarnas Rolls Royce och denna modell brygger kaffet rakt ner i en termoskanna, vilket kan vara riktigt praktiskt. Problemet med denna är om man inte förvärmer kannan först med varmt vatten eller om man brygger mindre mängder kaffe så håller den inte värmen speciellt bra. Brygger man en full kanna så fungerar det däremot mycket bättre. Oftast när jag är själv så brygger jag bara några koppar vilket resulterar i att kaffet som är kvar i termosen snabbt kallnar och sedan blir uthällt.

IMG_4647

Till räddningen kommer Moccamasters nya modell med det så passande namnet “Cup-One”. Den brygger 1 kopp kaffe rakt ner i koppen! Bryggtiden är anpassad för den mindre mängd kaffe som den brygger jämfört med en vanlig bryggare, så temperatur och smak optimeras. Det tar ca 4 minuter att brygga en kopp. Nu är en kopp i detta sammanhanget ganska stor ändå, max vattenmängd är 3,3 dl.

IMG_4646

Efter att ha använt Moccamaster Cup-One nu i några dagar så måste jag medge att jag gillar konceptet starkt! Bryggningen går snabbare än man tror och det är enkelt och bekvämt att slippa diska kannan och man får precis en lagom kopp kaffe. Kvaliteten på kaffet blir också riktigt bra. Detta är nåt Moccamaster är kända för. Även om det blir mindre kaffe som hälls ut, så har det gått åt betydligt mer kaffe än vanligt de senaste dagarna….

 

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers