Måla, måla, måla…

by Tonny 24. maj 2016 20:33
Det började med att jag skulle spola av poolhuset med högtryckstvätten. Glömde ta foto innan detta påbörjades, men det var ganska smutsigt. Syrenbusken/trädet som växer intill har växt till sig ordentligt och hängde nu över poolhuset. IMG_4481
Fick skrapa bort en hel del lös färg som börjat flagna.  Sedan målades vitt i omgångar. Jag tycker målning är så fruktansvärt tråkigt. Det ser inte så mycket ut men det tar så lång tid med alla moment. IMG_4482
Syrenbysken tuktades och det blev två fulla släp till återvinningen av det. Ändå är det minst lika mycket kvar att ta skulle jag tro. Det visade sig att vindskivorna var så dåliga att det var lika bra att byta dem också. IMG_4495
Vindskivorna ska bytas även på baksidan, men jag passade på att måla lite blått istället så det skulle hinna torka, ifall jag behöver måla även detta en gång till. IMG_4496
Nu ser det lite bättre ut. Fönstret behöver också målas men innan dess måste jag även lägga i nytt fönsterkitt. IMG_4498
När jag skulle måla ovansidan på vindskivorna så gled stegen iväg så att jag trillade ner och klämde båda armarna på vägen. Gjorde ganska ont, så jag tappade sugen och får göra klart resten en annan dag… IMG_4499

Tags:

Ute

Solceller, Del 6

by Tonny 12. maj 2016 10:17
Då var alla panelerna på plats på taket och inkopplade till växelriktaren. Elektrikern var här igår och kopplade in anläggningen på elnätet. Därefter kom elnätsbolaget och plomberade mätarskåpet. Strax därefter kom en gubbe till från elbolaget och programmerade om elmätaren så att den kan mäta åt båda hållen, dvs både elen som jag köper och det överskottet av min produktion som jag säljer, som går ut på elnätet. IMG_4462
Växelriktaren är kopplad via internet till en webbportal dit produktionsdata rapporteras. Detta kan följas på länken nedan:

Elproduktion på Gripagården
 

Tags:

Solenergi | Ute

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers