En ny vägg

by Tonny 26. april 2015 21:32
Planskiss Ongoing1 I ren affekt när jag körde förbi Byggmax såg jag att det stod ett släp ledigt, så jag passade på att låna det och körde hem lite reglar och gips. När jag byggde Snickeriet i somras så blev jag ju av med skafferiet så jag tänkte bygga en ny vägg nu så att det blev ett nytt litet rum och därmed ett nytt skafferi.
IMG_3364 Det tog faktiskt inte alls lång tid. Bara någon timme senare var väggen uppe. Det är ju ingen isolering i denna väggen.
IMG_3366 Dörr och karm är återvunnet från det gamla skafferiet. Men karmen hade knäckts av i botten i en fingerskarv.
IMG_3368 Denna är nu åter limmad och sitter i spänn med lite tvingar och ett spännband. Så den kan nog monteras imorgon om jag hinner.

Tags:

Ute

Virke

by Tonny 26. april 2015 21:04
Hittade en annons på blocket med slöjdvirke som var till salu. Det visade sej vara en gammal slöjdlärare ifrån Ljungbyhed som efter 20 år skulle flytta. Han hade själv haft snickeri och samlat på sej massor med virke från träd som han själv fällt och sågat upp till plank. Nu behövde han göra sej av med allting innan flytten vilket gav mej 3 turer med fullastat släp och mycket slit och svett. Det mesta, uppskattningsvis 90%, är björk men det finns även lite ek, körsbär och nåt annat som jag inte vet vad det är.  Jag har beställt en bok som heter “Känn igen trä” som ska hjälpa mej där! IMG_3359
Här är ca 1/3-del av virket.
   

Tags:

Snickeriet

Videostream från Gripagården

by Tonny 12. april 2015 12:20
Jag skaffade en lite enkortsdator av typen Raspberry Pi 2 Model B, för att leka lite med. Detta är en komplett dator i storleken av ett kreditkort som skapades för att användas i utbildningsmiljöer. Då många insett att den är såpass kraftfull och liten så hittar man den i allt fler tillämpningar av alla dess slag. Jag kompletterade denna med en kameramodul som jag köpte på ebay ifrån Hong Kong.  Efter lite laborerande så har jag nu fått igång denna så att sänder ut en videostream via www.ustream.tv. Denna stream har jag sedan länkat in på www.snickarsnack.se där tanken är att kameran skall placeras och sedan sända Snickar-TV! Ler

Även om kameran bara just nu bara är uppsatt provisoriskt så hittar du streamen här:

Snickar-TV!
1
   

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers