Sillabricka?

by Tonny 28. december 2014 15:03
Då resterna från julmaten brukar vara fram till nyår, så har sillaburkarna burits upp och ned, två åt gången,  otaliga gånger i jul, mellan källaren och köket. Eftersom Sofia inte har någon bricka så blev detta nästa projekt i snickeriet. Då det mesta ska vara vitt i Sjölinska Huset så ska ja leta rätt på lite rester av vit lut och vit olja från sovrumsgolvet och behandla brickan med. IMG_2978
IMG_2981
   

Tags:

Snickeriet

Mer Fräs

by Tonny 9. december 2014 20:52

Så har då en billig handöverfräs ifrån Biltema monterats under fräsbordet. Då denna fräs inte kostade så himla många kronor så tyckte jag att jag kunde offra den genom att modifiera den  så att den passade under bordet. Handtagen fick plockas bort och elanslutningen fick göras om. Fräsen startas och stoppas nu med en nödstopps-knapp som skall monteras på lämpligt ställe. Provade med en avrundningsfräs på en skräpbit och det funkar ganska bra faktiskt. Kanske inte väldens bästa precision med den gör jobbet helt ok. Lite bökigt att ställa in höjden men för vad det har kostat så får jag vara nöjd! Skall addera ett anhåll också samt fästa stopp/start-knappen.

 

IMG_2970IMG_2971

IMG_2973IMG_2974

IMG_2975

Tags:

Snickeriet

Full fräs

by Tonny 4. december 2014 21:16
Har letat ett bra tag nu efter ett ett begagnat fräsbord. Det enda jag hittat i rimlig prisklass är flera tån tunga pjäser i gjutjärn som är för stora och för tunga för att flytta. Hade nån sorts melaminbelagd skiva liggandes som jag tänkte skulle passa bra att utgå ifrån så jag tänkte att jag skulle bygga ett eget fräsbord istället. Började med att kapa till det som skulle bli benställningen. IMG_2961
Dessa bitar limmades och skruvades ihop och fästes sedan i bordsskivan som jag kapat till.

Fräste också ur ett hål där fräsen skall monteras upp och ned, från undersidan av bordet. Exakt hur det skall göras har jag inte funderat ut än så det lär jag återkomma till senare.
IMG_2964
IMG_2965 IMG_2966

Tags:

Snickeriet

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers