1/Algebra

by Tonny 5. maj 2012 14:52
IMG_1160 Notera min finurligt matematiska ekvation. Get it? Nähä…
Den 4 maj var en riktig sommardag när temperaturen visade på 23 grader (dock har den gått tillbaka till runt 10 idag). Passade att vårstarta poolen. Jag vet inte hur alla löven lyckas hitta in under presenningen som legat över hela vintern…
IMG_1161 Vattnet såg ju allt annat än mysigt ut. Har håvat upp hur mycket löv som helst från botten men det är svårt att säga hur mycket som är kvar när man inte ser mer än en decimeter ner i vattnet.
Kopplade in pumperiet och fyllde upp 10 cm med vatten, vilket tog några timmar med vattenslangen ifrån brunnen, och drog igång cirkulationen och chockklorerade.
IMG_1165 1 dag efter ser det redan lite bättre ut. Dock fortfarande katastrofalt, men allting är ju relativt. Hade jag inte varit med om detta tidigare då hade jag inte varit lika övertygad om att vattnet kommer med tiden att bli kristallklart och hur fint som helst igen.
Tricket förra året var flockmedel, för att binda samman de döda algerna så att de fastnar i poolfiltret. Så fort det klarnas så går det ju också lättare att håva upp resterade löv från botten och sen kan robotstädaren få invigas för säsongen. Med 9 grader i vattnet lär det dock dröja ett tag innan badsäsongen börjar på riktigt. 
 

Facit: Om man inverterar algebra så får man alg-e-inte-bra… Ler

Tags:

Ute

Röka gräs?

by Tonny 5. maj 2012 14:38
Såhär långt kom jag på årets första gräsklippning innan gräsklipparen började bete sej konstigt. Den svängde inte när jag svängde. Den svängde faktiskt inte alls. IMG_1152
Det visade sej att det var inte gräset som rök, utan upptäckte att det var styrvajern som gått av, vilket tydligen är ett ganska vanligt fel på denna sortens gräsklippare (Stiga Villa). Att den sedan är special och kostade 464 kr gjorde ju inte saken bättre.  JM Jönsson i Arlöv är dock föredömligt serviceinriktade och av den gamla skolan som har allting hemma på lager. Så det var bara att åka och hämta en ny. IMG_1149
Sen var det lite klurigare att lista ut exakt hur den var dragen. Efter några försök där den antingen blev för lång eller för kort så hittade jag rätt till slut. IMG_1155
See the shiny parts?  Sen var det bara att jumpstarta igån den igen ifrån bilen (batteriet har nog fryst sönder under vintern), och fortsätta klippningen. IMG_1156

Tags:

Ute

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers