Facelift på Silvia

by Tonny 4. december 2011 16:32
IMG_0203 Till slut, efter många år, var det nu dags att ägna en eftermiddag åt att snygga till min  espressomaskin av typ Rancilio Silvia.  Hon har tidigare modifierats med en PID-regulator, som fått ersätta hennes ena termostat.  En PID är en väldigt avancerad regulator som kan reglera temperaturen mycket exakt och även ger möjligheten att välja arbetstemperatur på maskinen. Hur en PID fungerar kan du läsa här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/PID-regulator
IMG_0205 PID’en som har assisterat Silvia under lång tid nu har suttit externt monterad med dubbelhäftande monteringetejp. Detta kändes lite provisoriskt så jag beslöt mej för att fälla in den för lite snyggare montering. Fram med borrmaskin och dremel. Jag gjorde ett uttag i fronten på maskinen och detta gick väl ganska bra, förutom att jag råkade förstöra Rancilio-emblemet ovanför. Som tur var så fanns det ett exakt likadant emblem på baksidan av maskinen, som ändå aldrig syns, så dessa två fick byta plats.
IMG_0210 Med PID’en väl på plats så ser det betydligt proffsigare och gediget ut. Ler

Tags:

Inne

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers