Dörren/Tre

by Tonny 28. augusti 2011 18:56
IMG_1493 Sådär. Efter del tre i denna följetongen så var även handtaget på plats! Lite färg någon gång i framtiden och allting kommer se ut som innan jag började….
   
   

Tags:

Ute

Cantuccini

by Tonny 28. augusti 2011 16:59
IMG_1492 Cantuccini, denna förädlade (?) klassiska italienska mandelskorpa som har sin givna plats i sällskap med en fin espresso, cappuccino eller caffelatte har åter infunnit sig i glasburkarna hos Silvia. Ställer ja fram dom stulna Espressohouse-muggarna så blir jag väl stämd för patentintrång eller nåt..?
   
   

Dörren/Två

by Tonny 27. augusti 2011 21:43
Så kom då fortsättningen till slut på vad man kunde tro, den oändliga historien om dörren till ute i trädgården. Det projektet påbörjades ju i början på semestern och nu är det bara en dag kvar tills jobbet börjar igen… Dorr1
Blev massa bökande fram och tillbaks med dörren. Den blev lite tyngre än vad jag förväntat mej så det var inte helt enkelt att baxa runt den för att såga till och passa in osv… Dorr2
Med lite hjälp av fassan så kom den på plats och det liknar ju faktiskt en dörr lite mer nu. Det återstår fortfarande lite detaljer som ett handtag och lite kraftigare infästning, men nu sitter den iallafall på plats. Sen ska den ju målas också, men det får tydligen vänta tills nästa år, eftersom ja använt impregnerat trä. Dorr3

Tags:

Ute

485 gram våghalsar

by Tonny 24. augusti 2011 21:12

Ja va lite nyfiken på vad en sån liten katt kan väga så ja va tvungen att ta fram köksvågen och väga dom små liven. Skulle gjort det från början när de föddes, men nu är de 6,5 dygn gamla och jag har läst att de ska öka vikten med 10-15 gram om dagen, så de vägde väl knappt 100 gram när de föddes.

Vag1 155 gram Boston.
Vag2 160 gram Bronx.
Vag3 170 gram Barista.

Tags:

På Zoo

Lamburger

by Tonny 24. augusti 2011 20:36
Efter att ha ätit samma rester i flera dagar nu (som i och för sig var väldigt gott) så blev jag lite sugen på att göra egna hamburgare. Har aldrig bakat egna hamburgarbröd innan så det var bara att sätta igång och prova. Det var lite dumt eftersom dom skulle jäsa ganska länge och jag var rätt hungrig. Men det var det värt iallafall! Under tiden degen jäste åkte jag och handlade köttfärs och det blev lammfärs. Gjorde också en dressing på creme fraiche och dijonsenap och lite annat gojs. Den blev god. Bröden blev ganska stora och med 160 gram kött (vilket förresten är median-vikten på 1 vecka gamla kattungar) så blev den in alles 420 gram tung. Och jag blev mätt… Hambergesa
   

Växtvärk och flyttlass

by Tonny 22. augusti 2011 09:28
Blev lite smått orolig när jag kom hem och småkatterna var borta. Men det visade sej mamma Betty kört flyttlasset till ett nytt bo, några lägenheter bort på loftet ifrån det gamla boet.

Även om dom bara är några 3,5 dygn gamla så kan man nästan se hur dom vuxit redan, dom små liven.
Boston_Blasphemous
Lille Boston är min favorit! Han (fast jag tror det är en hon) ska få mycket godare mat och roligare leksaker än dom andra! Boston Hand

Tags:

På Zoo

Tillökning

by Tonny 18. augusti 2011 12:11
Så kom dom då tillslut! Tre små pyttesmå avkommor till den stolta, lurviga och hungriga mamma Betty. Inte mycket för världen än, men himla kul och spännande! Just nu ligger dom endast några timmar gamla i tryggt förvar, i isoleringen i trossen under golvbrädorna i uthuset och piper lite gulligt Ler IMG_1350
Kolla lille Boston. Vem av dem det nu må vara…. IMG_1390
Mamma Betty sköter sej fint och verkar ta det hela som en kattmamma bör..? IMG_1396

Tags:

På Zoo

Skänken

by Tonny 15. augusti 2011 23:54
Skänk1 Detta har jag tänkt göra länge men skjutit på. Men som vanligt så gick det faktiskt ganska fort när jag väl tog tag i det. Skänken i matrummet fick bli vitmålad i samma stil som bokhyllan och hörnskåpet i samma rum, för att smälta in bättre och bli lite enhetligare.

Skänk2

Det färdiga resultatet blev väl inte helt fy skam, eller?

Tags:

Inne

Dos Gatos

by Tonny 14. augusti 2011 11:06
IMG_1259 Fortfarande två…
Även om det inte syns så bra på denna bilden så har Betty blivit riktigt stor och nästan helt fyrkantig nu. Det borde vara närsomhelst nu som det är dags att Dos Gatos blir… hmm.. Plenty Gatos..!?
Hujjeda mej….
   

Tags:

På Zoo

The Gate of Eden?

by Tonny 14. augusti 2011 11:01
Door1_thumb1 Ett av mina projekt i sommar var att fixa till den gamla uppruttna dörren som avgränsar innergården och trädgården. Den har på alla sätt sett sina bästa dagar. Egentligen har jag frågat mej själv flera gånger om det behövs en dörr där överhuvudtaget, då den ändå alltid står öppen? Men den ger ändå ett ganska rustikt intryck tycker jag. Och TÄNK om jag skulle vilja stänga någång för att göra hemliga saker därbakom?! Haha.
Door2_thumb Nån glad och duktig snickare har nån gång i tiden byggt en jättefin karm till dörren, vilket jag ganska snart insåg att jag förmodligen inte kommer lyckas med, eftersom den är välvd upptill. Isåfall måste jag nog förlänga min semester…
Å andra sidan tänkte jag att varför ska man han en karm i trädgården?? Det är ju inte så att det måste bli tätt eller nåt sånt… Beslöt mej för att ta bort karmen och snygga till kanterna på valvet istället.
Door3_thumb Jag som tyckte att jag hade börjat på lite kläm på att putsa och mura, nu efter alla säker murbruk som gått åt till diverse andra projekt och reparationer på huset, undrar om det är meningen att det ska gå åt en hel säck putsbruk för detta lilla?! Det gick åt en hel del svordomar också när själv valvet upptill skulle snyggas till.
door4_thumb Efter det blev färdigputsat och blivit kalkat några gånger ser det ut såhär. Nu återstår att bygga dörren. Har en hög virke i uthuset som jag ska ge mej på någon dag. Ska fixa beslag/gångjärn först bara. Eftersom jag av någon anledning skaffade brädor av smalare bredd än den gamla dörren, så passar inte dom gamla beslagen som redan är borrade på fel ställen.Fortsättning följer…

Tags:

Ute

Powered by BlogEngine.NET 2.5.0.6 - Eco Theme by n3o Web Designers